Under detta avsnitt kommer ni få träffa en person som själv beskriver sig som realistisk möjlighetskonsult med introverta drag men även en tränings- och säljnörd. När jag kom i kontakt med Mathias visade han mig stor medmänsklighet och empati under en period då jag behövde det som mest. Sedan upptäckte jag att Mathias är en väldig framgångsrik person, med lång erfarenhet inom både träning och sälj. Han kommer dela med sig hur han vågade välja att starta eget och lämna sin VD post. Tillsammans med sina medgrundare till Salesonomics hjälper han organisationer med tusentals anställda att nå nya höjder med säljarbete. Under samtalets gång märker man hur Mathias tillämpar sin erfarenhet inom träning för att skapa hållbara förändringar, hur han bemöter och öppnar upp människor och varför vi som individer och organisation inte når våra mål.

 Efter detta samtal kände jag mig inspirerad och upplyft. Jag hoppas att du kommer känna detsamma.


Kontaktuppgifter till Mathias:
Hemsida: https://salesonomics.com/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mathiasharenstam-salesonomics/

Min gäst idag heter Urban Stenberg. Urban har skapat och drivit ett antal egna företag samt suttit i ledningen för miljardkoncerner. Sedan 15 år tillbaks tränar han människor i ledarskap, kommunikation och personlig utveckling. Vi kommer bland annat att  prata om om att hitta sin röst, viljan att skapa en förändring, hur befriande det kan vara att ta de svåra samtalen och så mycket mer.

Kontaktuppgifter till Urban:
Hemsida: https://www.urbanstenberg.com/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/urban-stenberg-5b7a9511/
Instagram: https://instagram.com/urbanstenberg_?utm_medium=copy_link

Idag har jag med Frida Spikdotter Nilsson. Frida arbetar med storytelling det betyder att hon brinner för kreativitet, kommunikation och framförallt skrivande. Hon hjälper företagare, kreatörer och inspiratörer med konkreta tips, kurser och övningar som hon blandar med filosofi och inspiration som får dig att utmana gamla perspektiv och vilja prova nya kreativa vägar. Tillsammans med henne kommer du ge liv till din personliga berättelse och skapa kommunikation som engagerar. Låt oss inspireras till att hitta vår berättelse!

Kontaktuppgifter till Frida:
Skrivplaneten hemsida: https://skrivplaneten.se/
Fridas LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/fridanilsson/

Dagens avsnitt gästas av Ulrika Hedlund. Ulrika är en produktivitetsexpert och grundare av Storyals. Hon har en lång erfarenhet av IT i Dubai där hon har bott och arbetat i 15 år. Under samtalet delar hon med sig om sin historia och om hur det är att driva affärer i den Förenade arabemiraten. Hon är också utsedd som Microsoft Regional Director, hon tillsammans med 200 andra spridda över hela världen är de som Microsoft lyssnar på angående nya produkter.

Kontaktuppgifter till Ulrika:
Storyals hemsida: http://www.storyals.se
Ulrikas LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ulrikahedlund/

Podden gästas av Olle Klasson från Stratvise. Olle har en gedigen erfarenhet av verksamhets- och organisationsutveckling ofta med anknytning till IT-strategiska frågor såväl inom privat som offentlig sektor. Olle har bland annat varit IT-chef på Utrikesdepartementet, VD i flertalet bolag, deltagit i statliga utredningar och varit projektledare för flera komplexa projekt.

Kontaktuppgifter till Olle:
Stratvise hemsida: https://www.stratvise.se/en/
Olles LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/olleklasson/

Daniel Goleman är en erkänd psykolog och författare som efter en studie med 3000 chefer publicerade i Harvard Business Review, upptäckten att på en arbetsplats finns det ca 6 ledarskapsstilar. Jag tänkte att vi tar och tittar på dessa 6 ledarskapsstilar.


Källor:
https://www.danielgoleman.info/biography/ https://smilingmountain.com/aktaledarskap/kursmaterial/6_ledarstilar_som_skapar_resonans_9bilder_ohk.pdf https://www.utbildning.se/inspiration/artiklar/ledarskapsstilar-13459


Avsnittet gästas av Satu Hirsch Fjellstedt som är en legitimerad psykoterapeut. Många av oss känner igen henne från programmet Gift vid första ögonkastet på SVT, där hon är en av rådgivarna. För att kunna skapa bra kommunikation och bestående beteendeförändringar behöver man förstå hur vi fungerar på individnivå. Under avsnittets gång kommer vi att prata om kommunikation och vad som sker i individen då kommunikation fungerar och då det inte fungerar. Jag tyckte det var väldigt intressant att få veta om limbisk resonans.

Satu hemsida och e-post: https://hirschfjellstedt.se/om-satu/

Nämnda tips:
Limbisk resonans: https://sv.qaz.wiki/wiki/Limbic_resonance
MIndsight institute: https://www.mindsightinstitute.com/
Daniel Sigel TedTalk på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=LiyaSr5aeho

Avsnittet gästas Frida Hasselblad, VD och jämlikhetskonsult på Make Equal.
Make Equal stöttar företag och offentlig sektor att lyckas med jämlikhetsarbetet. De har över 10 års erfarenhet av flexibla och framåtsyftande lösningar och har arbetar med organisationer som SBAB, Tele2  och många fler.

Hur skapar man inkludering och jämlikhet i sin verksamhet? Låt oss ta reda på det då Frida har särskild spetskompetens inom diskrimineringslagstiftningen, ledarskap och organisationsutveckling kopplat till jämlikhet.

Make Equal: https://www.makeequal.se/
Fridas LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/fridahasselblad/

Nämnda tips: 
https://www.allbright.se/
https://jamliktdalarna.se/
https://www.vidganormen.se/